Hur kan man stoppa blöjläckage under natten 🌙

Byte av lakan i spjälsäng klockan två på natten ligger ganska högt upp på listan över “saker som inte är roliga när du blir förälder.” Blöjar läckage gör lakan blöta, avbryter sömnen och gör både dig – och ditt barn – onödigt griniga.

Det måste finnas ett bättre sätt, eller hur? Rätt! Dessa tre enkla life hacks kommer att stoppa blöjläckage under natten

1. Natt blöjor är din bästavän

Den genomsnittliga engångsblöja är främst utformad för dagtid. Den är tillräckligt tjock för att hålla några timmar mellan byten men inte tillräckligt absorberande för att göra det för i 10-12 timmar i sträck. Men låt oss presentera NATTBLÖJOR!

Nattblöjor är precis vad de låter som: blöjor utformade för natten. De är konstruerade med extra absorptionsförmåga – vanligtvis med en kapacitet som är cirka 20-25 procent mer än vanliga blöjor – och bör hålla ditt barn torrt i upp till 12 timmar. De är lite mer skrymmande än vanliga blöjor men är fortfarande bekväma för ditt barn och lämnar gott om utrymme för att röra sig.

Att byta från vanliga blöjor till nattblöjor borde vara ditt första drag om du börjar märka att sängen är genom blött på morgonen. Experimentera med några olika märken innan du bestämmer dig för ett megapaket och se till att du sätter på blöjan korrekt.

2. Gå upp i storlek

Halva kampen för att förhindra läckor är att se till att ditt barn bär rätt blöja. När det gäller att förhindra läckage över natten måste du dock gå emot den konventionella blöjvisdomen.

Ta alltid en storlek större när du köper blöjor som ska bäras över natten – även om de inte uppfyller viktkraven ännu. Det betyder att om ditt barn bär storlek två under dagen så ska du köpa  storlek tre. Blöjan ska fortfarande passa tätt runt barnets midja men kommer att ha en extra boost för att ditt barn ska hålla sig torr hela natten.

3. Glöm inte byte av blöja

Den här verkar ganska okomplicerad, men när du inte får så mycket sömn och inte kommer ihåg när du tog en dusch, så kan det ibland vara bra att påminnelse.

Att ta på en ny blöja över natten bör alltid vara det sista du gör innan du lägger ner ditt barn för natten. Börja sängrutinen med ett bad, böcker, amning, en flaska eller vad som krävs för att göra din lilla redo för sängen – men spara alltid blöjbytet till sist. Varje sekund räknas när du är på jakt efter att stoppa läckor över natten.

Dela

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Guider